Lichtkoepels

Bezig met laden...

Bouw-handel.nl is de lichtkoepel specialist met het meest uitgebreide assortiment aan lichtkoepels in Nederland.  U heeft de keuze uit verschillende uitvoeringen die u zelf makkelijk kunt samenstellen.

Lichtkoepels zijn enkelwandig, dubbelwandig, driewandig of vierwandig. Hoe meer schalen des te beter de isolatie. Acrylaat en polycarbonaat zijn de twee materiaalsoorten waar u uit kunt kiezen. Acrylaat wordt het meest toegepast, maar polycarbonaat is slagvast  en dus sterker. Heldere lichtkoepels laten het meeste licht door en zijn transparant. Een uitvoering in opaal filtert zonlicht en zorgt ervoor dat de lichtkoepel van beide zijden niet doorzichtig is.

Om een lichtkoepel te monteren heeft u een opstand nodig van PVC of polyester. De dakopstand kan in combinatie met een raamwerk worden gebruikt om te ventileren of het dak te betreden.

Alle lichtkoepels hebben 10 jaar garantie en worden geleverd met bevestigingsmateriaal en een voor gemonteerde PE band onder de koepel. De bevestigingsdoppen zijn inbraak werend uitgevoerd.

Wij  helpen u graag met uw bestelling en vragen. Zowel per mail als telefoon zijn we snel bereikbaar. Wilt u de levertijd van uw product zeker weten? Neem dan contact met ons op via 0252-622345 of [email protected]

Onze topproducten

 

Lichtkoepel Categorieën

 

Ons uitgebreide lichtkoepel assortiment bestaat uit meerdere categorieën, maak hieronder uw keuze uit de verschillende toepassingen van een lichtkoepel:

Lichtkoepel assortiment

U kunt bij ons terecht voor:
  • Complete lichtkoepel sets.

Deze bestaan uit een dakopstand en een dubbelwandige lichtkoepel. Wij hebben verschillende sets samengesteld voor uw gemak op basis van prijs.

  • Vierkante of rechthoekige opstanden uit PVC of polyester
  • Ronde opstanden uit polyester of aluminium
  • Megatubes voor schuin of plat dak. Dit is een speciaal soort lichtkoepel die meer lichtinval creëert.
  • Losse (dubbelwandige) lichtkoepels uit acrylaat of polyester. 
  • Ventilerende lichtkoepels.
  • Vlakke lichtkoepels.
  • Lichtkoepels met daktoegang
  • Dakramen

Deze koepels kunnen gecombineerd worden met dubbelwandig geïsoleerde dakopstanden. Wij leveren ronde koepels, koepels in bolvorm of koepels in piramidevorm. Alle koepels worden altijd geleverd inclusief bevestigingsmaterialen en PE band.

Lichtkoepel voor de laagste prijs:

Bouw-handel.nl geeft u een laagste prijsgarantie op ons volledige lichtkoepel assortiment. Als u ergens anders een lagere prijs vindt voor hetzelfde product, geven wij u een korting van het verschil + 10% daarvan. Neem contact met ons op voor uw speciale prijs.

Lichtkoepels van hoge kwaliteit:

Onze lichtkoepels en opstanden zijn uitgebreid en onafhankelijk getest en voldoen aan de geldende normen en eisen zoals de EN 1873 en EN 1201-2. De productie vindt plaats in Amsterdam. Al onze koepels hebben een fabrieksgarantie van 10 jaar. U kunt dus met een gerust hart vertrouwen op deze topkwaliteit.

Lichtkoepel afmetingen:

maatvoering dagmaten lichtkoepels

Wij rekenen op onze site met dagmaten in cm. De dagmaat is de maat van de binnenkant van de koepel en de bovenkant van de opstand. Deze kunt u berekenen door de maat van de sparing in uw dak op te meten en daar 20 cm vanaf te trekken (in het geval van een H15 opstand is dit 25 cm). De buitenmaat van de koepel is altijd de dagmaat plus 16 cm. Dus als het gat in uw dak 120 bij 120 cm is heeft u een koepel en opstand met dagmaat 100 bij 100 cm nodig en is de buitenmaat van de koepel 116 cm bij 116 cm.

Anti-inbraak voorzieningen:

Onze lichtkoepels zijn standaard voorzien van een uniek bevestigingssysteem vervaardigd uit hoogslagvast polycarbonaat. De bevestiging is voorzien van een schroefdop en een effectieve antidiefstalzekering welke inbraakvertragend werkt.

 

bevestiging

 De EPDM afdichtingsringen hebben een blijvende elasticiteit. Het hele systeem is in grijs uitgevoerd, waardoor een zo laag mogelijke thermische belasting van de koepel gegarandeerd is. Het bevestigingssysteem is universeel en daardoor met alle onderdelen uit het leveringsprogramma uitwisselbaar. Het geheel is daarbij afgestemd op een snelle en vooral probleemloze montage.                          

In combinatie met een polycarbonaat koepel (300 keer sterker dan glas) en een anti-inbraakrooster kunt u er helemaal zeker

van zijn dat u gevrijwaard blijft van inbraak en diefstal.

Aanvullende informatie:

Hoe meet ik een lichtkoepel die ik wil vervangen?

Hoe meet ik een lichtkoepel voor een nieuwe daksparing?

Hoe meet ik een lichtkoepel voor een bestaande daksparing?

Lichtkoepel verbetert uw gezondheid en comfort

Het huis waar in u woont bepaalt voor een groot gedeelte uw gezondheid. Voldoende daglicht is daarbij essentieel. Een gebrek aan daglicht zorgt ervoor dat u minder fit bent en vatbaarder bent voor ziektes. Met een lichtkoepel zorgt u voor meer daglicht zodat u in ieder geval voldoende daglicht ziet op een dag. Daarnaast is daglicht prettig. Een donkere kamer nodigt niet uit om er voor langere tijd te verblijven. Maar een kamer met genoeg licht is wel aantrekkelijk om een boek te lezen, een uitgebreid gerecht te bereiden of met vrienden een drankje te doen. Een lichtkoepel bevordert dus sterk het leefklimaat, waardoor u zich prettiger voelt..

Vlakke Lichtkoepels

Wij hebben ook vlakke lichtkoepels in ons assortiment. Een vlakke lichtkoepel is altijd uitgevoerd in glas en heeft een sterke isolatiewaarde. Er zijn minder maten beschikbaar dan bij een bolvormige lichtkoepel en de prijs is hoger. Wel is het mogelijk te kiezen voor een ventilerende uitvoering, zowel handmatig als elektrisch, en een uitvoering waarmee het dak betreden kan worden. Het glas kan voor een hogere isolatiewaarde uitgevoerd worden met drie- of viervoudig glas. Ook beloopbaar glas is mogelijk voor bijvoorbeeld een dakterras.